Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Ministar Simović održaće sastanak povodom praćenja moratorijuma na eksploataciju riječnih nanosa na crnogorskim vodotocima

Datum objave: 17.04.2017 11:20 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović održaće u utorak, 18. aprila, sastanak sa članovima koordinacionog tima za praćenje sprovođenja odluke o zabrani eksploatacije riječnih nanosa na crnogorskim vodotocima.

Ministarstvo je početkom aprila odlučilo da zabrani dalju eksploataciju šljunka i pijeska iz riječnih korita. Procedure za dodjelu koncesija neće se pokretati do stvaranja svih neophodnih pretpostavki za uvođenje reda u ovoj oblasti.

Osim članova koordinacionog tima – predstavnika Ministarstva, Uprave za vode, Uprave policije, Uprave za inspekcijske poslove i lokalnih samouprava, sastanku će prisustvovati i predstavnici ribolovnih društava i nevladnih organizacija.

Cilj sastanka i ukupnog pristupa je potreba zajedničkih aktivnosti nadležnih državnih institucija, lokalnih samouprava, civilnog sektora, uz očekivani doprinos i medija, u cilju suzbijanja pojava koje imaju negativne ekološke i ekonomske posljedice.

Sastanak će se održati u staroj zgradi Vlade (Ulica Jovana Tomaševića bb), sa početkom u 15,00h.
Pozivamo predstavnike medija da isprate događaj.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja